Friday, August 29, 2014

KEJOHANAN PADANG & BALAPAN SDPA KALI KE-41    Kejohanan padang dan balapan SDPA kali ke-41 telah diadakan pada 26 Ogos hingga 28 Ogos di Padang Utama, SDPA. Aktiviti ini telah dijayakan dengan penglibatan pelajar mengikut rumah sukan masing-masing. Acara padang seperti lontar peluru, lempar cakera, lontar lembing, lompat kijang, lompat jauh dan lompat tinggi bagi kategori lelaki bawah 15 tahun (kategori B), lelaki bawah 18 tahun (Kategori A), perempuan 15 tahun kebawah (kategori B), dan perempuan bawah 18 tahun (Kategori A) telah berlangsung pada 26 Ogos dari 7.00 pagi hingga 4.00 petang dengan penyertaan pelajar-pelajar sidang pagi dan petang.

ACARA LOMPAT TINGGI L15
Barisan pegawai pentadbiran yang memeriahkan kejohanan padang
Pengetua SDPA turut memeriahkan kejohanan sekolah
Pegawai yang bertugas pada hari kejohanan


Acara disambung semula pada hari berikutnya dengan acara balapan 100 meter, 200 meter, 800 meter, 1500 meter dan saringan untuk acara 400 meter. Setelah acara balapan telah selesai, raptai pebarisan mengikut rumah sukan dan unit beruniform telah dijalankan untuk memudahkan acara penutupan kejohanan.
Pingkat acara padang disampaikan kepada pemenang oleh Pengetua SDPA

ACARA BALAPAN KATEGORI PEREMPUAN 18

 Seterusnya acara balapan 400 meter dan 4x100 meter dimulakan pada 28 Ogos sekitar jam 8.00 pagi. Kemuncak kejohanan padang dan balapan diteruskan pada jam 2.00 petang dengan acara 4x400 meter bagi  ke empat-empat kategori yang dipertandingkan. Kejohanan ini telah diserikan dengan acara pegawai 4x 100 meter bagi kategori pegawai lelaki dan perempuan.

Cikgu Gong selaku pegawai statistik

acara balapan P15
Ketua rumah sukan melibatkan diri untuk acara pegawai 4x 100meter
Majlis penutupan berlangsung dengan ucapan rasmi oleh pengetua SDPA. Pebarisan setiap rumah sukan dan unit beruniform berlansung dengan menarik serta gaya hormat yang tersendiri ditampilkan bagi memeriahkan suasana majlis. Ia diadili oleh hakim jemputan untuk menilai pebarisan yang paling terbaik. Akhir sekali pemenang rumah sukan, dan pembarisan yang terbaik diumumkan. Rumah sukan  yang berjaya mengkumpul emas paling banyak dimenangi oleh NURI, diikuti HELANG, RAJAWALI dan CENDERAWASIH. Bagi pembarisan yang terbaik dimenangi oleh NURI. Secara keseluruhan rumah sukan NURI berjaya untuk semua kategori yang dipertandingkan. Majlis bersurai dengan sesi bergambar.
Krew yang menjayakan kejohanan padang dan balapan kali ke -41
Persediaan pebarisan rumah sukan

Pasukan JUARA 


No comments:

Post a Comment